Tekne Nasıl Boyanır?
Tekne Boya Nasıl Temelleri:
- İyi havalandırılmış bir çalışma alanına yerleştirin.
- Gövde veya güvertedeki tüm dişleri veya oyukları onarın ve düzeltin.
- Dikkatlice zımparalayın ve tüm tozu alın.
- Gerekirse astar uygulayın ve tekrar gönderin.
- Sonkat boyayı rulo ve fırça kullanarak bir ortağa uygulayın.
- En az iki kat üzerine koyarak, her katın bir sonraki için hafifçe zımparalamadan önce tamamen kurumasını sağlayın.
- Kendinizi ve çevreyi koruyun.
Kaymaz katkı maddeleri veya daha önce kaymaz bileşik içeren boyalar arasından seçim yapabilirsiniz. Sonra rulo ve fırça seçimi yapacaksınız.
1. Hepsi yüzey hazırlığı ile ilgili. Atlama ya da hazırlık aşamasında attığınız her adım, boyama aşaması ve bitmiş görünüm söz konusu olduğunda sizi ikiye katlayacaktır. Eski sözler doğrudur: Doğru hazırlık, düşük performansı önler.
2. Doğru ortamı seçin.Bu, mümkünse tekneyi bir kulübenin altına ya da bir sığınağın altına çekmek anlamına gelir. Bu mümkün değilse, yağmur, rüzgarla toz ve yapraklanma riskini en aza indirmek ve diğer tüm tekne somunları ile arabaları ve kamyonları tarafından karıştırılan tersane kalıntılarını en aza indirmek için hava koşullarınızı seçin. Ve etrafta sinek veya kaçık bulutları olduğunda resim yapmamaya çalışın.
3. Günün optimum saatlerinde boyayın. Dışarıdaysanız, çiy buharlaştıktan sonra öğleden sonra ortasına boyayın ve öğleden sonra. Güneşin en yüksek ve en sıcak olduğu ve akşamları soğutma ve nemin kuruma süresini ve bitişini etkileyebileceği öğleden sonraları öğlen saatlerinden kaçının.
4. Bantla zaman ayırın. İşinizi doğru bir şekilde maskelemek, sonuçlarda tüm farkları yaratacaktır. Bildiğimiz çoğu ressam yemin ediyor Her ikisi de doğal kauçuk yapıştırıcı kullanan 3M maskeleme bantları . Bu, kalıntıların çıkarılması sırasında bant yüzeyine yapışmasını önler. Bantlamadan önce yüzeyinizin kuru ve kir, yağ ve çözücü madde içermediğinden emin olun ve boyamaya başlamadan önce elinizi boyaya bakan bant kenarının her santiminden dikkatlice geçirin.
5. Boyalar, çözücüler ve kaymaz bileşimler. Bunları yapan insanlar, onları en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını dikkatlice düşünmüşlerdir. Hem çalışmanızı hem de ürünlerini iyi görünmesi konusunda büyük ilgi duyuyorlar. Yönlerinin bir kısmının tam olarak takip etmeye değmeyecek kadar hassas olduğunu düşünüyorsanız, haklı olabilirsiniz.
6. Dikkatlice zımparalayın . Diğer boya işlerinden farklı olarak, kaymaz boya katları arasında zımpara yapmanıza gerek yoktur; Bir sonraki kat için gereken kavrama yerleştirilmiştir. Ancak yine de orijinal yüzeyi zımparalamanız gerekir . Kalıplanmış kaymazınızın kalıntılarını öğütmemeye karar verseniz bile, yeni boya ve bileşik için biraz diş vermek üzere zımparalamanız gerekir. Vakum ekleri ile donatılmış rastgele-yörüngesel zımparalar büyük alanlar için en iyisidir. Palmiye zımparaları daha küçük alanlar için iyidir. Kelepçeler, takozlar ve ön camlar gibi monte edilmiş donanıma yaklaşmak için, üçgen montajlı bir trim zımpara makinesi aslında elle zımparalamadan daha iyi bir iş çıkarır. Ancak, eski moda dirsek yağın yapacağı başka hiçbir şeyin olmadığı her zaman bir kaç alan vardır.
7. Zımpara ve zımpara kağıdı işi yapsın.Zımpara makinesine dokunmayın, sadece hafif ve hatta baskı uygulayın. Ve zımpara kağıdınızı korumak için çok uğraşmayın. Hiçbir şey malzemeyi, eski moda alüminyum oksit türü bile olsa yeni bir zımpara kağıdı parçasından daha iyi kesemez ve çıkaramaz. Zımpara kağıdı yüklendiğinde veya kesme gücünü kaybetmeye başladığında, değiştirin. Zımpara kağıdı ucuz ve zaman paradır.
8. Tüm tozlardan kurtulun.Bu, söylenenden daha kolaydır, özellikle de dışarıda çalışıyorsanız, ancak bu çok önemli bir adımdır - belki de vernik boyası sürmek kadar önemli değil, ancak boya işleri için yine de önemlidir. Zımparaladıktan ve vakum yaptıktan sonra, banyo havlusu gibi ağır bir bez alın ve hala yapışmış olabilecek tozu çıkarmak için yüzeyi çevirin. Ardından çalışma alanını tekrar süpürün ve vakumlayın. Daha sonra temiz bir bez ve denatüre alkol veya aseton ile yüzeyin üzerinden geçin. Ardından, kalan tozu almak ve bezi sık sık döndürmek için ticari bir yapışkan bez kullanın.
9. Bir seferde bir bölüm çalışın.Özellikle açık güneş ışığı altında veya ılık havalarda boyadığınızda, ancak gerçekten her zaman, boyaları, geri dönmeden önce ilk vuruşlarınızın kurmaya başlayacağı geniş bir alana yaymamanız önemlidir. Bu, ıslak bir üst üste binmeyi ve sonunda projeye yumuşak ve düzgün bir görünüm almayı imkansız hale getirir. Üzerinde çalıştığınız alanın kenarlarını görmek zorsa, sınırları hareketli referanslarla işaretleyin. Her şey işe yarayabilir - macun bıçakları, şerit ölçüleri, kalemler, kullanışlı olan her şey - örtüşme alanının nerede olduğunu bildiğiniz sürece.
10. Sadece ihtiyacınız olanı karıştırın ve karıştırdığınız şeyi karıştırmaya devam edin.Kaymaz bileşiğin boyaya oranının önerilen oranına dikkat edin ve yalnızca bir kat veya tamamen bir kat olsun, istediğiniz seansta döşenecek kadar büyük bir karışımı karıştırın. Kaymaz bileşenlerin topaklanma ve çökme şekilleri vardır, bu nedenle ilk etapta iyice karıştırın ve boyarken sık sık karıştırın.
11. Boyayı ayarlamadan önce bandı çekin. Boya akrilik bir lateks veya poliüretan olsun, sert kurulacaktır ve bundan sonra bandın altında herhangi bir bant istemezsiniz. Kaset koymak isteyecek, çıkartılacak bir ayı olacak ve bir jiletle iyi değilseniz, elde etmek için çok çalıştığınız mükemmel çizgiyi bile mahvedebilirsiniz.